Menú

El FIMPT escalfa motors amb els assajos dels artistes que obriran l'edició 2022

Comparteix:
05/07/2022 14:11

La 41 edició del festival de música d'arrel se celebra a Vilanova i la Geltrú del 7 al 10 de juliol

L'Auditori Eduard Toldrà acull aquests dies els assajos de la proposta musical que obrirà la 41a edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú, que se celebra del 7 al 10 de juliol.

El festival arranca aquest dijous a les 20 h a la plaça de l'Assumpció amb la proposta escènica d'un provocador Adrià Grandia, amb la qual vol fer dubtar i refer la tradició, a partir de sintetitzadors que utilitzen símplex de gralla, sensors de moviment que generen so i dansa antiga recodificada. La proposta inclou la ballarina Anna Romaní i el músic Carlos Martorell, que aquesta setmana també han fet servir l'escenari de l'Auditori per fer els darrers assajos.

El programa de dijous es completa amb l'actuació de la cantant Mar Grimalt. La guanyadora del concurs Sons de la Mediterrània 2021 amb la seva veu i la guitarra, i afegint la percussió ibèrica com a eina d'expressió per donar una dimensió diferent de la seva música, i a les paraules de poetes com Miquel Bauçà o Maria Mercè Marçal.

Si bé el tret de sortida serà a l'escenari de la plaça de l'Assumpció, al medieval barri de la Geltrú, el gruix de propostes tindran el seu epicentre a la plaça del Port. Un espai vora al mar, on des de divendres fins diumenge s'aniran succeint a l'escenari principal les grans propostes internacionals i nacionals, combinades amb propostes innovadores o de petit format a l'espai de la Fimpteca.

I com que la tradició va lligada als carrers, enguany recuperem el Firasac. La trobada de sacaires oberta a tots els músics que sonen el sac de gemecs i el flabiol i tamborí. Aquesta trobada, que se celebra a la nostra ciutat des del 2006, té com a objectius bàsics fomentar l'intercanvi d'experiències entre músics, grups, lutiers i docents així com donar a conèixer a la ciutat de Vilanova i la Geltrú, a través de cercaviles i concerts, les diferents propostes musicals d'aquests col·lectius.

El Firasac inclou la Fira de Luthier Sac Shop, la Cercavila de sac de gemecs amb Sons de la Cossetània i un concert al patí del Castell de la Geltrú amb les formacions Ço del Botafoc i Galejant, del Tio Gori a na Maria nostra, tornem-hi torna-hi.

L'accés al FIMPT és lliure i gratuït. Podeu consultar la programació, amb els grups i horaris al web del festival.

Auditori Eduard Toldrà, ahir al vespre

Auditori Eduard Toldrà, ahir al vespre

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

FIMPT
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració