Menú

Horaris i espais

Plaça del port

L'estiu de 2018, amb la plaça recent remodelada, l'escenari central del festival s'ubica a la plaça del Port, per a aprofitar les diverses possibilitats que aquesta ofereix.

Plaça pública situada a la façana marítima, a la zona del Port de Vilanova i la Geltrú. Amb una superfície de 13.000 m², és l'espai públic més gran de la ciutat.

La plaça, inaugurada el juny de 2018, és resultat de l'obertura del port a la ciutat, tot comportant l'eliminació de la tanca que havia delimitat les dependències portuàries, i d'un procés d'urbanització per integrar-la al conjunt de la façana marítima.

La plaça és d'un sol nivell, per mantenir la visibilitat del mar des del passeig Marítim. Compta amb dues grades contínues que serveixen com a grans bancs, des d'on s'obté la perspectiva del mar. S'hi compten tres parterres de 400 m² amb espècies arbòries autòctones, i també hi ha palmeres distribuïdes en aquests espais i a l'entorn de la plaça. A la plaça hi ha també dos elements patrimonials. D'una banda, l'hèlix de l'embarcació pesquera Mercè, per preservar-ne la memòria històrica. De l'altra, el Monument al Pescador, obra de Miquel Oslè (1908) i dedicada a generacions d'homes de mar.

Plaça del port

Plaça de l'Assumpció

En aquest espai, s'ubica, des de l'edició del 2022, l'escenari de la primera jornada del festival. 

Es tracta d'una plaça de reduïdes dimensions de planta lleugerament triangular, en la qual hi concorren pels seus vèrtex quatre carrers, situada al nucli més antic de la nostra ciutat, amb una escenografia immillorable, com és l'Església de Santa Maria de la Geltrú o el Castell.

L'església de Santa Maria de la Geltrú presideix l'espai amb la seva escalinata. Aquesta és exemple d'arquitectura religiosa del classicisme barroc. Davant seu s'aixeca un parament de façanes d'edificis entre mitgeres de planta baixa i dues plantes pis compostes sobre eixos verticals amb arcs rebaixats o de mig punt a la planta baixa i balcons o finestres a les plantes pis. La façana nord està conformada per part de l'edifici de la Rectoria i tres cases. La de la cantonada amb semisoterrani, planta baixa i dues plantes pis, la del mig de planta baixa, dues plantes pis i golfa la del costat de la Rectoria amb semisoterrani, i dues plantes pis. Els tres edificis estan composts amb portal rebaixat, balcons i finestres sobre eixos verticals

Plaça de l'Assumpció
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord