Menú

Exposició

Cent anys de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya

DEL 7 AL 9 DE DE JULIOL - de 18 a 20h

CENTRE CÍVIC DE MAR (Gratuït)

 

L'Obra del Cançoner Popular de Catalunya és probablement el projecte de recol·lecció folklòrica més ambiciós dut a terme en la nostra història. Va ser impulsat pel mecenes cultural Rafael Patxot i Jubert (Sant Feliu de Guíxols, 1872 – Ginebra, 1964) amb el suport de l'Orfeó Català, l'any 1922. 

L'exposició itinerant Cent Anys de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya (1922-1940) és una síntesi de la convulsa història d'aquest gran projecte: la seva gènesi, característiques i evolució, el seu trencament en esclatar la guerra, i finalment, la recuperació dels materials l'any 1991 gràcies a la mediació de Mn. Josep Massot i Muntaner (Abadia de Montserrat) amb la família Patxot.

La perspectiva amb què s'aborda aquesta efemèride no és només històrica. A partir de l'ús que podem fer d'aquests materials d'ara en endavant, es pretén donar un missatge de futur, de continuïtat d'aquest llegat que se'ns ha donat i que cal mantenir viu.

Cent anys de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya

Fitxa artística

  • Organització: Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
  • Comissariat: Jaume Ayats
  • Textos i selecció d'imatges: Jaume Ayats i Esther Navarro
  • Disseny de l'exposició: Marc Vilaplana, Sideral.cat
  • Producció de l'exposició: Pressing Impressió Digital SA
  • Agraïments: Abadia de Montserrat, Centre de Documentació de l'Orfeó Català(CEDOC), Univers Patxot (DIBA), Istituto Centrale per i Beni Sonori edAudiovisivi (ICBSA)

ATENCIÓ!

El diumenge 9 de juliol a les 18h el comissari de la commemoració i de l'exposició de  l'Any del Cançoner Popular de Catalunya.

No cal inscripció prèvia. 

Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord