Menú

Almanac, 40 anys

Almanac, 40 anys

DIUMENGE 11 DE JULIOL, 21:00 h 

PLAÇA DEL PORT

Almanac va ser el primer disc de La Murga l'any 1981 (lp EDIGSA 01L0263), un grup que va reunir Jordi Fàbregas, Josep Pons, Saki Guillem, amb Enric Esteve, Josep Cabré, Eliseo Parra i Eduard Altaba amb la voluntat de portar les cançons i melodies tradicionals cap a un espai de dignificació merescuda, experimentació necessària, risc, respecte i divulgació. D'aquella experiència en van sorgir moltes propostes, com les quatre edicions dels Sarau de Primavera als Jardins de l'Antic Hospital de la Santa Creu (1982, 1984, 1985, 1986), precedents del naixement del Festival Tradicionàrius.

40 anys després, Jordi Fàbregas va reunir un bon grapat de músics per presentar una versió reinterpretada i diferent però amb l'esperit il·lusionador renovat i augmentat i contemplant amb un cert orgull el testimoni recollit per les generacions posteriors d'aquell Almanac de La Murga. La música dels veterans Eduard Casals, Sergi Vergés, Jordi Macaya, Saki Guillem, Eliseo Parra i Arturo Gaya es mescla amb la dels més novells: Cati Plana, Jordi Barbet “Kami” i Roger Andorrà. 

Amb aquesta proposta, el FIMPT vol homenatjar els 40 anys d'Almanac, els mateixos que té el festival, i la figura de Jordi Fàbregas com a músic, gestor, referent i divulgador de la música tradicional i d'arrel catalana. Per donar un toc vilanoví a l'homenatge s'ha incorporat la col·laboració dels Ministrers de Vila-Nova a la proposta.

 

Una producció del Festival Tradicionàrius 2021 i la Fira Mediterrània de Manresa.

Almanac, 40 anys

Fitxa artística

Cati Plana: acordió diatònic

Roger Andorrà: gralla, tarota, clarinet, saxos

Eduard Casals: viola de roda, clarinet, flabiol, whistle

Sergi Vergés: trombó, tuba

Jordi M. Macaya: viola, tarota, veu

Jordi Barbet “Kami”: bateria, percussió mediterrània

Eduard Altaba: contrabaix, baix elèctric

Saki Guillem: arranjaments, direcció musical, piano, guitarra, producció general, coordinació

Arturo Gaya: veu

Amb la col·laboració especial dels Ministrers de Vila-Nova

Una producció de:

Segueix-los

Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord